
AVERTISMENT: fraudă pe WhatsApp!
O nouă modalitate de fraudă pe WhatsApp, în care răufăcători contactează utilizatorii pretinzând că sunt prieteni ori membri ai familiei, solicitând coduri de verificare pentru a prelua controlul asupra conturilor.
Recent, o femeie a fost înșelată cu o sumă importantă, după ce a fost contactată de cineva care pretindea a fi fiica sa.
Escrocii au folosit un mesaj fals pentru a obține un cod de verificare prin SMS, ceea ce le-a permis să acceseze contul victimei.
Poliția Română recomandă utilizatorilor de WhatsApp:
- fiți prudenți în fața mesajelor de la numere necunoscute;
- nu divulgați coduri de verificare;
- verificați întotdeauna identitatea celor care vă solicită informații sensibile ori împrumuturi.
- activați autentificarea în 2 pași pentru contul de WhatsApp;
FOARTE IMPORTANT: informați persoanele din jur și cunoscuții despre aceste metode de înșelăciune!
Cum te protejezi de escroci?
- Verifică din mai multe surse orice ofertă de investiție care promite câștiguri mari. Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, probabil chiar este o escrocherie!
- Ignoră postările și mesajele care îți promit bani făcuți ușor. Dacă ai fost etichetat într-o postare dubioasă, nu da click!
- Fii vigilent la mesajele care par să vină de la bănci. Nicio bancă nu îți va cere prin telefon, SMS sau e-mail datele cardului, parolele de acces sau codurile PIN!
- Instalează aplicații doar din surse oficiale și evită software-urile piratate sau dubioase.
- Nu furniza niciodată altor persoane datele tale bancare! Cardul este un instrument de plată, nu unul de încasare bani. Dacă trebuie să primești bani, oferă doar IBAN-ul.
- Folosește parole complexe și schimbă-le periodic. Pentru siguranță maximă, caută parole unice cu un generator specializat.
- Nu deschide e-mailuri sau mesaje suspecte, nu răspunde și nu accesa linkurile din conținutul acestora.
- Asigură-te că sistemul de operare și antivirusul sunt actualizate. Un dispozitiv protejat îți poate salva banii și datele personale.
- Fă copii de siguranță ale documentelor și imaginilor importante. Păstrează-le pe stick-uri USB, harduri externe sau în cloud pentru a preveni pierderea lor.
- Dacă ai fost înșelat sau ai furnizat datele bancare unui necunoscut, anunță imediat banca şi Poliția.
Foto ilustrativ

CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Topan Alexandru
18.04.2025Verificarea și informarea ...curățarea se face la ieșire din sezonul rece pentru că hornaru nu o să facă față solicitărilor !
la articolul Trei incendii generate de coșurile de fum la sfârșit de săptămână, lichidate de pompierii sălăjeni
Istefan Annamaria
15.04.2025Cardul endered cand va fii incarcata Jud.Mures loc. Reghin pe numele de Pentek Szilard-Peter ?
la articolul Peste 84.000 de carduri educaționale au fost alimentate azi cu 500 lei. Mamele singure vor primi 2000 de lei
Dan Doghi
09.04.2025O poza mai veche nu ati gasit? Ceva din neolitic, poate? Slab jurnalism...
la articolul Trafic deviat pe ruta Cluj-Napoca - Florești pentru construcția pasajului suprateran de la Centura Metropolitană
Maria Dobre
08.04.2025Ana Guțu, mai bine ați consulta DEX-ul limbii române cu privire la cuvântul BIBLIOGRAFIE, măcar așa, pentru cultura dvs. De fapt, cum e senatorul, așa-s și „avocații” dumnealui...
la articolul Cine este senatorul de Sălaj care are doar 8 clase și două dosare penale?
COMENTARII