
Câte mesaje RO-Alert a transmis ISU Bistriţa-Năsăud, în acest an. Cele mai multe au vizat apariţia urşilor
Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud a trimis, de la începutul anului și până în prezent, 40 de mesaje Ro-Alert prin care populația a fost informată fie despre prezența urșilor în apropierea comunităților, fie despre existența unor avertizări de fenomene meteorologice periculoase.
Potrivit ISU, din cele 40 de mesaje transmise, 21 au avertizat populația cu privire la prezența urșilor și 19 despre posibilitatea apariției unor condiții meteo nefavorabile. Instituția precizează că RO-ALERT este un instrument esențial pentru protejarea vieții și siguranței cetățenilor în situații de urgență, fiind creat pentru a transmite rapid mesaje de avertizare direct pe telefoanele mobile ale populației.
”Transmiterea acestor mesaje a avut un impact direct asupra protejării vieților omenești și reducerea efectelor unor catastrofe. Accesibilitatea, rapiditatea și eficiența în a transmite mesaje în situații majore în care viața și sănătatea sunt puse în pericol fac din RO-ALERT un pilon central în avertizarea populației. Deși primirea mesajelor poate crea uneori disconfort, transmiterea acestora este esențială, având în vedere scopul principal al Sistemului de avertizare RO-ALERT: salvarea de vieți și protejarea bunurilor. Dezactivarea opțiunii de primire a mesajelor pe dispozitivele mobile nu este recomandată, având în vedere impactul pe care situațiile de urgență îl pot avea asupra comunităților și riscurile semnificative pentru siguranța dumneavoastră. Vă asigurăm că permanent depunem eforturi considerabile pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de prevenție și intervenție în situații de urgență, cu scopul de a creşte continuu gradul de siguranţă a fiecăruia dintre voi”, afirmă ISU Bistrița-Năsăud.
Sistemul Ro-Alert a fost implementat în România în luna septembrie a anului 2018. Prin intermediul acestui sistem se transmit, indiferent de oră, informații relevante, bazate pe date concrete furnizate atât de structuri specializate (Administrația Națională de Meteorologie, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și alte instituții cu rol și competențe în domeniul managementului situațiilor de urgență), dar și de către apelanți (martori ai situațiilor în speță), atent verificate și documentate.
Mesajele RO-ALERT contribuie la menținerea calmului în situații de criză, oferind îndrumări clare despre cum să reacționezi. Mesajele pot include recomandări specifice, precum „evitați zona”, „căutați adăpost” sau „urmați instrucțiunile autorităților”, minimizând confuzia și panica în rândul populației. În cazul unor situații de urgență, fiecare secundă contează, iar mesajele pot ajuta oamenii să ia decizii rapide și să se pună la adăpost.
RO-ALERT este proiectat să funcționeze atât pe telefoane inteligente, cât și pe telefoane mai vechi, astfel încât cetățenii, indiferent de tipul dispozitivului, pot primi mesaje de urgență. Mesajele de avertizare pot fi primite pe orice telefon mobil compatibil cu tehnologia Cell Broadcast.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Gică Contra
03.05.2025Dari nu mai este prefect. Unitatea Militară are alt indicativ...
la articolul 'Ziua Veteranilor de Război', celebrată destul de discret la Zalău
Gică Contra
03.05.2025Cranta și Balog au murit în 2024, Pop în 2023. Nu știu de ceilalți dar nu strică să mai verificați informațiile înainte de publicare.
la articolul 'Ziua Veteranilor de Război', celebrată destul de discret la Zalău
Topan Alexandru
18.04.2025Verificarea și informarea ...curățarea se face la ieșire din sezonul rece pentru că hornaru nu o să facă față solicitărilor !
la articolul Trei incendii generate de coșurile de fum la sfârșit de săptămână, lichidate de pompierii sălăjeni
Istefan Annamaria
15.04.2025Cardul endered cand va fii incarcata Jud.Mures loc. Reghin pe numele de Pentek Szilard-Peter ?
la articolul Peste 84.000 de carduri educaționale au fost alimentate azi cu 500 lei. Mamele singure vor primi 2000 de lei
COMENTARII