
Dotări de excepție la Spitalul Clinic Județean Mureș. Oxigen la fiecare pat și senzori de ultimă generație
Spitalul Clinic Județean Mureș a finalizat proiectul „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de Consiliul Județean.
Clădirea principală a spitalului, de pe strada George Marinescu, care găzduiește mai multe secții medicale, a fost dotată cu un nou sistem de distribuție a fluidelor medicale, cel mai important fiind oxigenul.
Pentru producerea acestora a fost instalată o stație nouă, iar fiecare pat a fost dotat cu unități noi de distribuție, potrivit radiomures.ro.
Managerul spitalului, dr. Ovidiu Gîrbovan:
„S-a văzut în pandemie, în țară a fost nevoie de aceste investiții în infrastructură, acum avem la capul fiecărui pacient aceste fluide medicale, care sunt oxigen, dioxid te carbon, protoxid de azot, toate care sunt necesare atât în sălile de operație, în terapia intensivă, cât și la nivelul fiecărui pat.”
S-au instalat și elemente de alarmare noi, robineți compatibili cu oxigenul și un sistem de management al oxigenului.
Managerul de proiect, Angela Moldovan:
„Au fost instalate cele două sisteme pe care nu le aveam înainte în spital, respectiv cel de detectare, semnalizare și alarmare la incendii și cel de detectare, semnalizare și alarmare în cazul creșterii concentrației de oxigen în saloanele spitalului. Ceea ce s-a mai realizat foarte important este reabilitarea, modernizarea și extinderea instalației de fluide medicale, pentru că nu aveam această instalație în toate saloanele și la toate paturile. S-a modernizat infrastructura de ventilare și tratare a aerului, iar instalația electrică s-a modernizat și s-a adaptat cerințelor echipamentelor noi introduse în cadrul proiectului.”
Noul sistem aduce siguranță suplimentară atât pentru pacienți, cât și pentru angajați, a arătat directorul medical al spitalului, dr. Ianoși Edith:
„Avem acum posibilitatea să administrăm acest oxigen în condiții optime și de siguranță, pentru că este important să administrăm oxigenul în concentrația și debitul adecvat, adică să nu avem hipoxie sau hiperoxie, pentru că are efecte secundare asupra pacienților, acum putem să administrăm în condiții de siguranță.”
Lucrările au fost dificile pentru că s-au realizat în paralel cu activitatea medicală, a explicat președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc:
„Lucrările au fost destul de greu realizate deoarece spitalul era în funcțiune și în așa fel se putea preda secțiile pentru executarea lucrărilor doar pe etape și doar, bineînțeles, parțial, pentru că spitalul n-a fost oprit.”
Proiectul a fost realizat în două faze și are o valoare totală de aproape 30 de milioane de lei, iar lucrările au fost deja recepționate.
Foto: Facebook/ Consiliul Judetean Mures
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Eori
21.06.2025Germania Este O Țară De Căcat, Și A Fost Oprită Între Anii 1940 - 1945, Pentru Că" Germanii Au Vrut Să Fie Doar Ei Ca Nație, Pe Toată Planeta Pământ [ Terra ]. Germanii Au Făcut Numai Rău La Oameni Și Copii Nevinovați, Între Anii 1940 - 1945, Spre Ex...
la articolul Cel puțin 20 de răniți în Germania, după ce o mașină a intrat în oameni, la târgul de Crăciun din Magdeburg
ianc treian
13.06.2025Topan Alexandru
18.04.2025Verificarea și informarea ...curățarea se face la ieșire din sezonul rece pentru că hornaru nu o să facă față solicitărilor !
la articolul Trei incendii generate de coșurile de fum la sfârșit de săptămână, lichidate de pompierii sălăjeni
Istefan Annamaria
15.04.2025Cardul endered cand va fii incarcata Jud.Mures loc. Reghin pe numele de Pentek Szilard-Peter ?
la articolul Peste 84.000 de carduri educaționale au fost alimentate azi cu 500 lei. Mamele singure vor primi 2000 de lei
COMENTARII