
Fraudă de 1,8 milioane de lei de la o firmă de tip “conductă” din Bistrița-Năsăud
Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a descoperit o firmă din județul Bistrița-Năsăud care a fost implicată într-o amplă schemă de fraudare a bugetului de stat, în urma valorificării rezultatelor digitalizării și a analizei de risc fiscal.
Potrivit unui comunicat de presă al DGAF, deși avea ca obiect de activitate declarat extracția pietrișului, nisipului și argilei, societatea nu deține și nu a deținut o balastieră, nu are utilaje de exploatare și nici documente justificative. Firma avea un singur angajat, reprezentând personal de serviciu.
”Ca urmare a valorificării rezultatelor digitalizării, inspectorii antifraudă din cadrul DGAF au inițiat un control la o societate din județul Bistrița-Năsăud, care are ca obiect de activitate declarat “Extracția pietrișului și nisipului, extracția argilei și caolinului”, dar care nu deține și nu a deținut o balastieră, nu a prezentat documente care să ateste acest lucru și nu deține utilaje, societatea având un singur angajat, reprezentat de personal de serviciu.
Inspectorii DGAF au constatat că societatea și-a construit profilul unei firme de tip “conductă”, în perioada decembrie 2023-aprilie 2025, aceasta înregistrând în evidențele contabile atât operațiuni de achiziție fictive de la mai multe societăți din județul Iași, cât și livrări fictive către societăți din județul Bistrița-Năsăud, în cuantum de peste 6 milioane de lei, facilitând crearea unui prejudiciu la bugetul de stat de peste 1,8 milioane de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit.
Menționăm că, pentru îngreunarea efectuării constatărilor și totodată pentru crearea unei aparente activități licite, societatea în cauză a prezentat contracte false de achiziție și de închiriere de terenuri pentru exploatarea balastrului. Inspectorii antifraudă au identificat, ca persoană intermediară, un reprezentant al unei societăți beneficiare ale acestor facturi și care exploatează agregate de balastieră în zonă”, se arată în comunicatul DGAF.
Instituția precizează că se vor efectua controale și la beneficiarii care au primit si înregistrat facturi cu produse de balastieră, având societatea verificată ca furnizor de facturi, verificând-se întreg circuitul creat cu scopul fraudării bugetului statului, prin deducerea ilegală a TVA și a impozitului pe profit.
În vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat au fost instituite măsuri asigurătorii, urmând a fi sesizate și organele de urmărire penală.
CELE MAI CITITE ȘTIRI
ULTIMELE COMENTARII
Eori
21.06.2025Germania Este O Țară De Căcat, Și A Fost Oprită Între Anii 1940 - 1945, Pentru Că" Germanii Au Vrut Să Fie Doar Ei Ca Nație, Pe Toată Planeta Pământ [ Terra ]. Germanii Au Făcut Numai Rău La Oameni Și Copii Nevinovați, Între Anii 1940 - 1945, Spre Ex...
la articolul Cel puțin 20 de răniți în Germania, după ce o mașină a intrat în oameni, la târgul de Crăciun din Magdeburg
ianc treian
13.06.2025Topan Alexandru
18.04.2025Verificarea și informarea ...curățarea se face la ieșire din sezonul rece pentru că hornaru nu o să facă față solicitărilor !
la articolul Trei incendii generate de coșurile de fum la sfârșit de săptămână, lichidate de pompierii sălăjeni
Istefan Annamaria
15.04.2025Cardul endered cand va fii incarcata Jud.Mures loc. Reghin pe numele de Pentek Szilard-Peter ?
la articolul Peste 84.000 de carduri educaționale au fost alimentate azi cu 500 lei. Mamele singure vor primi 2000 de lei
COMENTARII