Am fost la cel mai nou restaurant de breakfast&brunch din Cluj-Napoca (FOTO)

E prima zi de toamnă adevărată. Soarele dogoritor al Clujului care-şi primeşte studenţii în noul an e stins de ploaia rece, mocănească, dintr-o dimineaţă de sâmbătă, sfârşit de septembrie.

Bătrâna stradă Horea e cam pustie, dar, cu greu mare, găsești un loc de parcare. De unde vine dorința oamenilor de a lua micul dejun în localuri deosebite? La numărul 9, se stă la coadă pentru a savura momente. Timpul mediu de aşteptare, până se eliberează o masă, este de 20 de minute, la unul dintre restaurantele deschise recent în Cluj-Napoca, pe numele său Madrugada.

Un tânăr îşi aşteaptă iubita, cu poşeta ei într-o mână, cu o umbrelă uriaşă în cealaltă. Curios, când apare, domnişoara ţine umbrela pentru amândoi, el rămâne cu gentuţa roz de damă şi se îndreaptă împreună spre maşină. Pesemne s-a schimbat lumea, astea sunt noile maniere. Dă-le-ncolo de întrebări existenţiale, că tocmai s-a eliberat o masă!

Restaurantul e în stilul eco-minimalist, cu nuanţe deschise, presărate cu verdele crud al plantelor ornamentale, cu o "expoziţie de pălării" pe un perete, cu sucitoare şi farfurii pe altul, cu lustre de paiete şi mobilier mdf şi metal. Unic, liniştitor, plăcut, parcă nimic deosebit, dar, în acelaşi timp, special. De remarcat și minunatele flori de pe mese.

Meniul are multe preparate de mic-dejun, brunch şi cină, pe bază de vită, pui, ouă, dar şi produse vegane. Am ales un mic-deju spaniol, cu tortilla şi jamon iberic pe o felie gigantică de pâine, să nu uităm că suntem români, asezonat cu roşii şi salată. Porţie foarte mare, consistentă şi, într-adevăr gustoasă. Nu e cel mai variat mic-dejun din meniu, totuşi. Dacă vreţi ceva şi mai interesant, puteţi alege micul dejun englezesc, reinterpretat, cu cârnaţi, tater tots (căutaţi pe google, ca şi mine), fasole, două ochiuri mari, ciuperci excelente, bacon, roşii, pâine. E aproape imposibil să poţi mânca tot din farfurie, la micul dejun englezesc!

Cappuccino a fost, de asemenea, bunicel şi nota de plată nici măricică, dar nici micuţă. Am putea spune că preţurile sunt "de Cluj", dar porţiile sunt mari, spre deosebire de alte localuri care doar te jecmănesc şi apoi te trimit să-ţi cumperi o şaormă ca să-ţi astâmperi foamea. 42 de lei un mic-dejun, 14 lei cappucino, 19 lei limonada şi 12 lei 0,75 litri de apă plată.

Servirea e foarte bună, nu prea am ce comenta, mâncarea vine destul de repede, atmosfera bună, muzica relaxantă. O experienţă de minim nota 9, la un restaurant deschis în această vară, care sper să păstreze standardul ridicat şi pe viitor. Data viitoare, încerc steak-breakfast şi avocado croissant.

Apropo, la voi în cuplu cine ţine umbrela?

Pentru promovare, publicitate şi recenzii sincere, ne puteţi contacta pe whatsapp - 0746 163 842 






COMENTARII

Acest site folosește cookies

Alegeți care tipuri de cookies să fie utilizate; site-ul folosește cookies pentru a examina traficul și activitățile utilizatorilor de pe acest web-site, pentru marketing și pentru a oferi funcționalitate de tip social media. Citește mai multe despre cookie-uri

Necesare
Funcționalitate
Analiză
Marketing